lunes, 16 de noviembre de 2009

MODELANT HISTÒRIES: CONCLUSIONS

Schwarz i White afirmen que la construcció de models és fonamental per a la cognició humana i la investigació científica. Creuen que ajuda als estudiants a expressar i a externalitzar el seu pensament; visualitzar i comprovar els components de les seves teories i fer que els materials siguin més interessants.

Tot i que quan construïm models som propietaris del coneixement segons Wittgenstein, el que sabem es basa en la possibilitat del dubte. Sabem moltes coses, però mai podem tenir la certesa de saber-les. Aquesta incertesa només pot modificar-se amb els esforços per saber sobre el món. Per això les eines de construccions de models permeten a les persones externalitzar i comprovar les seves creences epistemològiques sobre el significat de les construccions epistemològiques , com el coneixement i la veritat, i sobre com aquestes creences poden canviar amb el temps .

Això ha passat. La construcció de models , la externalització dels mateixos ens ha permès, m’ha permès, més coneixement i més veritat. El fet de construir models té com a conseqüència la construcció d’artefactes cognitius (models mentals) mitjançant la construcció d’artefactes físics. Nosaltres els hem construït ho hem fet en espais de treball col·lectius acció que ha comportat motius encara més forts de col·laboració . I ho hem fet amb quelcom que per si sol no pot canviar l’educació però que si que pot contribuir en la construcció d’aprenentatge significatiu: la tecnologia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario